Blog van sandy

Over de mankende barberie

De barberie die lang opgehokt heeft gezeten in de volière heeft zichzelf bevrijd en dat mag zo blijven. Al mankt ze nog een beetje, dat kan ook een vorm zijn van schijnmanken. Ze kan geen pijn meer hebben. We denken dus na over het herstel van de volière en een nieuwe vogelpopulatie op termijn!

Nieuwe voedingsinstructies voor de schapen

Al eten onze schaapjes bijzonder graag, toch hebben we ze te beschermen tegen hun grote eetlust. Want ze lijden aan overwicht en overwicht kan voor schapen dodelijk worden. Daarom stellen we voor om de schapen enkel hooi aan te bieden ( dat vinden ze voorlopig in de kleinste stal, dus daar hoeven jullie niets voor te doen ). Ze pikken maar al te vaak eten mee van de andere, dus haver is niet langer nodig! Ah ja, en let op! Schapen zijn bijzonder slim. Ze zullen doen alsof ze helemaal geen hooi lusten en heel zielig en vragend kijken. Je zou medelijden kunnen krijgen.

Een muurtje bouwen omdat de dagen korter worden en de nachten kouder...

Wat waren wij onder de indruk van het harde en zorgzame werk van groep 3. De cavia’s hun eetplaats en slaapplaats was weer helemaal netjes met blije cavia’s! Wij voegden er nog twee dingetjes aan toe. Omdat de nachten nu kouder worden en hun slaapplaats nogal open is bouwden we er bewust een muurtje voor tegen weer en wind. Verder zagen we dat het kommetje in de eetkamer wel wat regen vangt en de korrels erin nat worden. Wij stellen voor dat we dat kommetje gebruiken voor fruit en groentjes en de korrels aanbieden in de voedertoren. Benieuwd naar jullie reacties!

Nieuwe voedingsinstructies voor de konijnen

Na onderzoek blijkt dat onze konijnen te mager zijn. Lang volgden wij de voedingsinstructies voor huiskonijntjes, maar die worden vaak opgehokt, waardoor die minder bewegen. Dat is niet zo voor onze konijnen die in vrijheid leven op de konijnenberg. Daarom werd vandaag op advies van Deirdre een voedertoren ingezet op de konijnenberg. Net als de cavia’s gaan we ze onbeperkt voorzien van korrels en hooi. Houden jullie mee in ‘t oog of die voedertoren werkt? Wij zijn benieuwd of het ons samen lukt dit op te volgen. Want samen zijn we sterker dan alleen, nietwaar!

Bescherming van onze zachtste vriendjes

Het ging makkelijker dan gedacht. Wat lang voor ons een hele uitdaging leek ging nu in een fractie van een paar minuten. Ons bruin manneke en onze witte dame van de konijnenberg lieten zich vangen tijdens hun koninklijke maaltijd. Dit maakt dat we ze weer konden beschermen tegen de dodelijke virussen waar we in het verleden konijntjes aan verloren. Blij en voldaan dat ze alweer voor een half jaar beschermd zijn!

R.I.P. Meneer de haan

Jammer genoeg was dit vandaag niet het enige lijden. Bij aankomt was er een gekwetste haan stervende. Er zijn terug meerdere hanen. En die kunnen het moeilijk krijgen in ‘de kippen delen’. Jaloezie onderling leidde tot hanengevecht. We verlosten het slachtoffer dan ook uit zijn lijden. Dit is waarom we jaarlijks preventief hanen slachten.

 

Over wolletje en brocolli

Gisteren werd melding gedaan van een mankend schaap. Omdat een schaap vangen en verzorgen niet makkelijk is, had dierenarts Deirdre helpende zachte sterke handen nodig. Gelukkig viel de schade goed mee en is er enkel sprake van een zwelling. Meer dan een spuitje antibiotica was er voorlopig niet nodig. Maar hoe zou dit nu gebeurd zijn? We zagen de schaapjes nadien ruzie maken met mekaar. Hoe leren we ze lief zijn met mekaar. Mil wou wel proberen in schapentaal. Of het gelukt is zien we morgen;-)